BISOL verwelkomt nieuwe modules

Onze Sloveense fabrikant BISOL heeft 2 nieuwe gekleurde PV-panelen in hun Spectrum gamma. Deze 2 producten zijn beschikbaar in Alabaster White en Terracotta Orange, en voegen naar verluidt esthetische kenmerken toe aan de architecturale kenmerken van verschillende types en stijlen van gebouwen en daken. De kleuring gebeurt aan de binnenzijde van het glas, zodat de kleur veel duurzamer is en bestand tegen alle weersomstandigheden. De 2 modules worden geleverd met een outputgarantie van 25 jaar en een productgarantie van 15 jaar. BISOL garandeert dat de panelen na 25 jaar nog 85% van hun oorspronkelijke prestaties zullen leveren.

 

Alabaster White

Deze module met wit glas is perfect om naadloos te integreren in daken met grote oppervlaktes, zonder verlies van het historische karakter. De Alabaster White is verkrijgbaar in 220Wp en een efficiëntie van maximaal 11,8% voor dit witte paneel. Ter vergelijking: de Spectrum-modules zonder het gekleurde glas zouden een rendement hebben dat varieert tussen 18,9% en 20,5%.

 

Terracotta Orange

Het oranje glas past dan weer ideaal bij de tinten van Nederlandse gebouwen en de bakstenen daken over de hele wereld. De Terracotta Orange wordt verkocht met een vermogen van 230Wp.

 

Technische aspecten

De Spectrum-module met het gekleurde glas is een monokristallijn product met 60 cellen op basis van 3,2mm glas met anti-reflecterende coating en hoge transparantie. Afmeting van deze panelen is 1.770 mm x 1.050 mm x 35 mm en wegen elk 20 kg. De open-circuit spanning ligt tussen 37,6V en 39,4V en de korstsluitstroom varieert van 5,30 tot 7,73A. Maximale systeemspanning voor deze bedraagt 1.000 V. Het paneel kan worden gebruikt bij bedrijfstemperaturen tussen -40 en +85 graden Celsius, het bedrijfstemperatuurcoëfficiënt is -0,37% per graad Celsius. De behuizing heeft een IP68 beschermingsgraad en een MC4-compatibele connector.

Meer nieuws

Opendeur GPC Europe
Opendeur GPC Europe
02/10/2023

Kom op 25 oktober je batterijen opladen tijdens onze Opendeur in Tielt!

Bekijk hier het programma van onze workshops die aanbod komen.

Ook dit jaar terug Top PV Supplier!
Ook dit jaar terug Top PV Supplier!
23/08/2023

Wat zijn we tevreden om ook dit jaar terug de award van Top PV Supplier Wholesale te mogen ontvangen van EUPD Research.

Dankzij onze trouwe klanten is dit ondertussen het 3e jaar dat we deze in ontvangst mogen nemen.

Marktaandeel top 10 omvormerfabrikanten groeit naar 86 procent
Marktaandeel top 10 omvormerfabrikanten groeit naar 86 procent
23/08/2023

De wereldwijde top 10 van omvormerfabrikanten heeft zijn marktaandeel afgelopen kalenderjaar zien groeien naar 86 procent. De top 3 wordt nog altijd gevormd door Huawei, Sungrow en Solis, merken die bij ons GPC Europe beschikbaar zijn.