BISOL verwelkomt nieuwe modules

Onze Sloveense fabrikant BISOL heeft 2 nieuwe gekleurde PV-panelen in hun Spectrum gamma. Deze 2 producten zijn beschikbaar in Alabaster White en Terracotta Orange, en voegen naar verluidt esthetische kenmerken toe aan de architecturale kenmerken van verschillende types en stijlen van gebouwen en daken. De kleuring gebeurt aan de binnenzijde van het glas, zodat de kleur veel duurzamer is en bestand tegen alle weersomstandigheden. De 2 modules worden geleverd met een outputgarantie van 25 jaar en een productgarantie van 15 jaar. BISOL garandeert dat de panelen na 25 jaar nog 85% van hun oorspronkelijke prestaties zullen leveren.

 

Alabaster White

Deze module met wit glas is perfect om naadloos te integreren in daken met grote oppervlaktes, zonder verlies van het historische karakter. De Alabaster White is verkrijgbaar in 220Wp en een efficiëntie van maximaal 11,8% voor dit witte paneel. Ter vergelijking: de Spectrum-modules zonder het gekleurde glas zouden een rendement hebben dat varieert tussen 18,9% en 20,5%.

 

Terracotta Orange

Het oranje glas past dan weer ideaal bij de tinten van Nederlandse gebouwen en de bakstenen daken over de hele wereld. De Terracotta Orange wordt verkocht met een vermogen van 230Wp.

 

Technische aspecten

De Spectrum-module met het gekleurde glas is een monokristallijn product met 60 cellen op basis van 3,2mm glas met anti-reflecterende coating en hoge transparantie. Afmeting van deze panelen is 1.770 mm x 1.050 mm x 35 mm en wegen elk 20 kg. De open-circuit spanning ligt tussen 37,6V en 39,4V en de korstsluitstroom varieert van 5,30 tot 7,73A. Maximale systeemspanning voor deze bedraagt 1.000 V. Het paneel kan worden gebruikt bij bedrijfstemperaturen tussen -40 en +85 graden Celsius, het bedrijfstemperatuurcoëfficiënt is -0,37% per graad Celsius. De behuizing heeft een IP68 beschermingsgraad en een MC4-compatibele connector.

Meer nieuws

Teruggave BTW NL op thuisbatterij
Teruggave BTW NL op thuisbatterij
09/02/2024

Voor een thuisbatterij bestaat er op dit moment geen subsidie in Nederland. Toch is er sinds kort een groot financieel voordeel beschikbaar. Je kan de 21% btw over zo’n accu helemaal terugkrijgen via de Belastingdienst. Hoe zit het nu met de btw-regeling over een volledige zonnepanelen-installatie (incl. batterij)? 

SolarSolutions Amsterdam
SolarSolutions Amsterdam
07/02/2024

Op 19, 20 en 21 maart is de Solar Solutions beurs terug in Expo Greater Amsterdam: de grootste solar-vakbeurs van Noordwest-Europa. Meer dan 500 innovaties en ruim 100 praktische seminars over de nieuwste ontwikkelingen rondom energieopslag, slimme producten, en een steeds breder aanbod aan zonnepanelen.

GPC Europe - Sigenergy
GPC Europe - Sigenergy
05/02/2024

Vanaf heden bundelen GPC Europe en Sigenergy hun krachten voor duurzame energieoplossingen. 
GPC Europe en Sigenergy kondigen verheugd hun samenwerking aan om innovatieve duurzame energieoplossingen te leveren.