BISOL verwelkomt nieuwe modules

Onze Sloveense fabrikant BISOL heeft 2 nieuwe gekleurde PV-panelen in hun Spectrum gamma. Deze 2 producten zijn beschikbaar in Alabaster White en Terracotta Orange, en voegen naar verluidt esthetische kenmerken toe aan de architecturale kenmerken van verschillende types en stijlen van gebouwen en daken. De kleuring gebeurt aan de binnenzijde van het glas, zodat de kleur veel duurzamer is en bestand tegen alle weersomstandigheden. De 2 modules worden geleverd met een outputgarantie van 25 jaar en een productgarantie van 15 jaar. BISOL garandeert dat de panelen na 25 jaar nog 85% van hun oorspronkelijke prestaties zullen leveren.

 

Alabaster White

Deze module met wit glas is perfect om naadloos te integreren in daken met grote oppervlaktes, zonder verlies van het historische karakter. De Alabaster White is verkrijgbaar in 220Wp en een efficiëntie van maximaal 11,8% voor dit witte paneel. Ter vergelijking: de Spectrum-modules zonder het gekleurde glas zouden een rendement hebben dat varieert tussen 18,9% en 20,5%.

 

Terracotta Orange

Het oranje glas past dan weer ideaal bij de tinten van Nederlandse gebouwen en de bakstenen daken over de hele wereld. De Terracotta Orange wordt verkocht met een vermogen van 230Wp.

 

Technische aspecten

De Spectrum-module met het gekleurde glas is een monokristallijn product met 60 cellen op basis van 3,2mm glas met anti-reflecterende coating en hoge transparantie. Afmeting van deze panelen is 1.770 mm x 1.050 mm x 35 mm en wegen elk 20 kg. De open-circuit spanning ligt tussen 37,6V en 39,4V en de korstsluitstroom varieert van 5,30 tot 7,73A. Maximale systeemspanning voor deze bedraagt 1.000 V. Het paneel kan worden gebruikt bij bedrijfstemperaturen tussen -40 en +85 graden Celsius, het bedrijfstemperatuurcoëfficiënt is -0,37% per graad Celsius. De behuizing heeft een IP68 beschermingsgraad en een MC4-compatibele connector.

Meer nieuws

GPC Europe breidt activiteiten uit naar Nederland
GPC Europe breidt activiteiten uit naar Nederland
11/01/2023

Met de overname van zon-PV groothandel Home-NRG, heeft GPC Europe nu ook een vestiging in Nederland. Vanuit Tielt (BE) en Ootmarsum (NL) bedienen zij vanaf nu gezamenlijk de solarmarkt in de BeNeLux. De naam van de Ootmarsumse groothandel verandert hiermee in GPC Nederland.

Antarctica 2.0
Antarctica 2.0
17/02/2022

PV-productie op de Princess Elisabeth onderzoeksbasis opgedreven tot 75kWp.

Dit jaar hebben ze LG Bifacial 435N2T-E6 panelen bij geplaatst.

GPControl haalt 2e plaats op Innovation Award
GPControl haalt 2e plaats op Innovation Award
05/10/2021

Op woensdag 29/09 haalde GPC een mooie 2e plaats met de GPContol tijdens de Innovation Award op de SolarSolutions Int. beurs in Haarlemmermeer. Deze helpt je kortom je boiler op te warmen wanneer de zonnepanelen energie opwekken.

 

De GPControl meet, via de P1 poort op de digitale meter, de energie die op het net geïnjecteerd wordt of van het net afgenomen wordt. Bij een overschot aan zonne-energie wordt een elektrische boiler gevoed, gestuurd door de GPControl.