GPC Europe breidt activiteiten uit naar Nederland

Met de overname van zon-PV groothandel Home-NRG, heeft GPC Europe nu ook een vestiging in Nederland. Vanuit Tielt (BE) en Ootmarsum (NL) bedienen zij vanaf nu gezamenlijk de solarmarkt in de BeNeLux. De naam van de Ootmarsumse groothandel verandert hiermee in GPC Nederland.

 

“Samen hebben we meer slagkracht, kapitaal en kennis. We versterken elkaar en kunnen daarmee ons aanbod vergroten”, aldus Yves Struyve, directeur bij GPC Nederland.

 

Energietransitie in volle gang

De energietransitie is momenteel in volle gang. De techniek van energieproductie, opslag, terugleveren en het laden van voertuigen blijft zich continue ontwikkelen. “Door de ervaringen in België, kunnen ook wij hier ook in Nederland straks veel beter op inspelen”, vertelt Struyve. “In België wordt al volop gebruik gemaakt van energieopslag. We kunnen dus snel schakelen als de vraag hiernaar in Nederland groter wordt. Hiermee dragen we bij aan toekomstbestendige zon-pv installaties”.

 

Uitgebreid portfolio

Gezamenlijk bieden de beide groothandels een uitgebreid portfolio aan zonnepanelen, omvormers, montagematerialen en batterijen. Samen hebben GPC Europe en GPC Nederland een ruimere voorraad, waarmee de leveringsbetrouwbaarheid én flexibiliteit vergroot. Vanuit die eigen voorraad verkoopt GPC onder andere batterijen van de merken BYD, LG Chem en Pylontech. “Maar ondanks de landelijke slagkracht, hebben beide groothandels hun lokale aanspreekpunt”, besluit Struyve. “Daarmee staan we dicht bij onze klanten en kunnen we snel schakelen”.

  

 

                                          ////////////////////////////////////////////////

 

 

 

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jorien Hamse, medewerker marketing & communicatie GPC Nederland

T 0541 – 200 160, E jorien@gpcnederland.nl

 

Meer nieuws

Teruggave BTW NL op thuisbatterij
Teruggave BTW NL op thuisbatterij
09/02/2024

Voor een thuisbatterij bestaat er op dit moment geen subsidie in Nederland. Toch is er sinds kort een groot financieel voordeel beschikbaar. Je kan de 21% btw over zo’n accu helemaal terugkrijgen via de Belastingdienst. Hoe zit het nu met de btw-regeling over een volledige zonnepanelen-installatie (incl. batterij)? 

SolarSolutions Amsterdam
SolarSolutions Amsterdam
07/02/2024

Op 19, 20 en 21 maart is de Solar Solutions beurs terug in Expo Greater Amsterdam: de grootste solar-vakbeurs van Noordwest-Europa. Meer dan 500 innovaties en ruim 100 praktische seminars over de nieuwste ontwikkelingen rondom energieopslag, slimme producten, en een steeds breder aanbod aan zonnepanelen.

GPC Europe - Sigenergy
GPC Europe - Sigenergy
05/02/2024

Vanaf heden bundelen GPC Europe en Sigenergy hun krachten voor duurzame energieoplossingen. 
GPC Europe en Sigenergy kondigen verheugd hun samenwerking aan om innovatieve duurzame energieoplossingen te leveren.