GPC Europe lanceert GPConnect: nieuwe tool voor dimensioneren batterijen bij eigenaren zonnepanelen

GPC Europe heeft een nieuwe, slimme oplossing voor energiebesparing ontwikkeld: GPConnect. Met deze tool kunnen thuisbatterijen worden gedimensioneerd op het specifieke verbruiksprofiel zonnepaneleneigenaren.

 

Nu in Vlaanderen de terugdraaiende teller in combinatie met zonnepanelen verleden tijd is, moeten prosumenten op zoek naar alternatieven om het rendement van hun zonnepaneelinstallatie te maximaliseren. GPC Europe​ heeft het antwoord klaar: met GPConnect kunnen thuisbatterijen worden gedimensioneerd op het specifieke verbruiksprofiel van de gebruiker. Daarnaast biedt het bedrijf ook GPControl aan, waarmee het pv-overschot op een slimme manier naar de boiler of warmtepomp wordt gestuurd.

 

Motor voor batterijverkoop
De nieuwe batterijsimulator is volgens GPC Europe de motor voor de verkoop van thuisbatterijen. Met een thuisbatterij kunnen gebruikers ongebruikte energie van hun zonnepanelen opslaan en later gebruiken. Zo hoeft deze energie niet terug op het stroomnet gezet te worden en stijgt het rendement van de pv-installatie.

‘Om het batterijsysteem correct te dimensioneren, moet dat worden afgestemd op het specifieke profiel van de gebruiker’, duidt Yves Struyve van GPC Europe. ‘Dit kan door het profiel van de klant na te meten. Het duurt doorgaans echter 1 jaar om voldoende gegevens te verzamelen. Zolang kan een gebruiker natuurlijk niet wachten. Met GPConnect kan het gebruikersprofiel worden ingelezen via de digitale meter. Zo kan onmiddellijk de ideale grootte van de batterij worden gesimuleerd. Met GPConnect krijgt men een batterijsysteem op maat. Tel daarbij de Vlaamse premie op batterijen en wat volgt is een investering met aantrekkelijke terugverdientijden.’

 

Sturing boilers en warmtepompen
Begin maart lanceerde GPC Europe al een andere goedkope manier om het eigenverbruik van zonnepaneeleigenaren te vergroten: GPControl. Dit slim systeem stuurt het stroomoverschot van de zonnepanelen traploos naar een boiler, warmtepomp of accumulatoren. Zo wordt de overtollige zonne-energie efficiënt omgezet in warmte. Voor een gemiddeld gezin van 4 personen kan ongeveer 1.200 kilowattuur per jaar aan overtollige zonne-energie worden omgeleid naar de boiler.

Struyve besluit: ‘De GPControl is snel en eenvoudig te installeren. Bovendien is het systeem compatibel met alle mogelijke pv-omvormers.’

 

Ontdek hier GPConnect: gpconnect.gpceurope.be

Meer nieuws

Opendeur GPC Europe
Opendeur GPC Europe
02/10/2023

Kom op 25 oktober je batterijen opladen tijdens onze Opendeur in Tielt!

Bekijk hier het programma van onze workshops die aanbod komen.

Ook dit jaar terug Top PV Supplier!
Ook dit jaar terug Top PV Supplier!
23/08/2023

Wat zijn we tevreden om ook dit jaar terug de award van Top PV Supplier Wholesale te mogen ontvangen van EUPD Research.

Dankzij onze trouwe klanten is dit ondertussen het 3e jaar dat we deze in ontvangst mogen nemen.

Marktaandeel top 10 omvormerfabrikanten groeit naar 86 procent
Marktaandeel top 10 omvormerfabrikanten groeit naar 86 procent
23/08/2023

De wereldwijde top 10 van omvormerfabrikanten heeft zijn marktaandeel afgelopen kalenderjaar zien groeien naar 86 procent. De top 3 wordt nog altijd gevormd door Huawei, Sungrow en Solis, merken die bij ons GPC Europe beschikbaar zijn.