GPC Europe lanceert GPConnect: nieuwe tool voor dimensioneren batterijen bij eigenaren zonnepanelen

GPC Europe heeft een nieuwe, slimme oplossing voor energiebesparing ontwikkeld: GPConnect. Met deze tool kunnen thuisbatterijen worden gedimensioneerd op het specifieke verbruiksprofiel zonnepaneleneigenaren.

 

Nu in Vlaanderen de terugdraaiende teller in combinatie met zonnepanelen verleden tijd is, moeten prosumenten op zoek naar alternatieven om het rendement van hun zonnepaneelinstallatie te maximaliseren. GPC Europe​ heeft het antwoord klaar: met GPConnect kunnen thuisbatterijen worden gedimensioneerd op het specifieke verbruiksprofiel van de gebruiker. Daarnaast biedt het bedrijf ook GPControl aan, waarmee het pv-overschot op een slimme manier naar de boiler of warmtepomp wordt gestuurd.

 

Motor voor batterijverkoop
De nieuwe batterijsimulator is volgens GPC Europe de motor voor de verkoop van thuisbatterijen. Met een thuisbatterij kunnen gebruikers ongebruikte energie van hun zonnepanelen opslaan en later gebruiken. Zo hoeft deze energie niet terug op het stroomnet gezet te worden en stijgt het rendement van de pv-installatie.

‘Om het batterijsysteem correct te dimensioneren, moet dat worden afgestemd op het specifieke profiel van de gebruiker’, duidt Yves Struyve van GPC Europe. ‘Dit kan door het profiel van de klant na te meten. Het duurt doorgaans echter 1 jaar om voldoende gegevens te verzamelen. Zolang kan een gebruiker natuurlijk niet wachten. Met GPConnect kan het gebruikersprofiel worden ingelezen via de digitale meter. Zo kan onmiddellijk de ideale grootte van de batterij worden gesimuleerd. Met GPConnect krijgt men een batterijsysteem op maat. Tel daarbij de Vlaamse premie op batterijen en wat volgt is een investering met aantrekkelijke terugverdientijden.’

 

Sturing boilers en warmtepompen
Begin maart lanceerde GPC Europe al een andere goedkope manier om het eigenverbruik van zonnepaneeleigenaren te vergroten: GPControl. Dit slim systeem stuurt het stroomoverschot van de zonnepanelen traploos naar een boiler, warmtepomp of accumulatoren. Zo wordt de overtollige zonne-energie efficiënt omgezet in warmte. Voor een gemiddeld gezin van 4 personen kan ongeveer 1.200 kilowattuur per jaar aan overtollige zonne-energie worden omgeleid naar de boiler.

Struyve besluit: ‘De GPControl is snel en eenvoudig te installeren. Bovendien is het systeem compatibel met alle mogelijke pv-omvormers.’

 

Ontdek hier GPConnect: gpconnect.gpceurope.be

Meer nieuws

GPC Europe breidt activiteiten uit naar Nederland
GPC Europe breidt activiteiten uit naar Nederland
11/01/2023

Met de overname van zon-PV groothandel Home-NRG, heeft GPC Europe nu ook een vestiging in Nederland. Vanuit Tielt (BE) en Ootmarsum (NL) bedienen zij vanaf nu gezamenlijk de solarmarkt in de BeNeLux. De naam van de Ootmarsumse groothandel verandert hiermee in GPC Nederland.

Antarctica 2.0
Antarctica 2.0
17/02/2022

PV-productie op de Princess Elisabeth onderzoeksbasis opgedreven tot 75kWp.

Dit jaar hebben ze LG Bifacial 435N2T-E6 panelen bij geplaatst.

GPControl haalt 2e plaats op Innovation Award
GPControl haalt 2e plaats op Innovation Award
05/10/2021

Op woensdag 29/09 haalde GPC een mooie 2e plaats met de GPContol tijdens de Innovation Award op de SolarSolutions Int. beurs in Haarlemmermeer. Deze helpt je kortom je boiler op te warmen wanneer de zonnepanelen energie opwekken.

 

De GPControl meet, via de P1 poort op de digitale meter, de energie die op het net geïnjecteerd wordt of van het net afgenomen wordt. Bij een overschot aan zonne-energie wordt een elektrische boiler gevoed, gestuurd door de GPControl.