GPC Europe verdeelt premium zonnepanelen van Meyer Burger

Hoe ziet het verkoopnetwerk er uit?
“Wij hebben besloten om niet rechtstreeks aan eindklanten en installateurs te verkopen, maar om een partnerschap met groothandelaars af te sluiten. In Grid Parity Concepts Europe (GPC) hebben wij een ideale partner gevonden met een identiek DNA zoals Meyer Burger, met eenzelfde idee over duurzaamheid, kwaliteit, langetermijnvisie,… GPC is een zeer competente partner met een ruim en trouw klantenbestand. Zij helpen ons product op de markt te brengen en dankzij een constante voorraad kan GPC zijn installateurs op zeer korte termijn beleveren. Daarnaast staat GPC altijd klaar met deskundig advies.”


Hoe benadert Meyer Burger de Belgische markt?
“In de eerste plaats via onze gespecialiseerde groothandelaars. Daarnaast adviseren wij installateurs, EPC-bedrijven & projectontwikkelaars om zo ons merk te introduceren. Meyer Burger is nog niet overal bekend als modulefabrikant en daarom is het belangrijk om het merk, zijn waarden en innovatieve technologie actief onder de aandacht te brengen. Wij kunnen bouwen op een merk dat al 70 jaar staat voor innovatie, topkwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dat is een stevige basis om ons te vestigen als hét merk voor de eindklant. Wij positioneren ons als een Europees premium merk, ontworpen in Zwitserland, gemaakt in Duitsland.”


Waarom zouden klanten specifiek bij Meyer Burger moeten kopen?
“Wij leveren de meest rendabele technologie van de markt, zodat onze klanten tot 20% meer energie uit dezelfde oppervlakte kunnen halen. Vaak is de ruimte beperkt en anderzijds neemt de vraag naar energie voortdurend toe. Tegelijkertijd is ons product esthetisch zeer aantrekkelijk. En wij produceren op een duurzame manier, volgens hoge milieu- en sociale normen, en dat allemaal binnen Europa.” 


Waarom gelooft u in de wedergeboorte van de PV-industrie in Europa?
“Het bedrijfsleven en de politiek zijn gaan inzien dat zonne-energie een belangrijke strategische technologie voor de toekomst is, die wij ook in Europa onder de knie moeten krijgen. Tegelijkertijd is het besef van de kwetsbaarheid van de wereldwijde toeleveringsketen tijdens de pandemie sterk toegenomen. In het licht daarvan is lokale productie de enige juiste stap. Wij hebben een solide basis met de nieuwste generatie cellen, in combinatie met topprestaties en concurrerende productiekosten. Meyer Burger zal het voortouw nemen om in samenwerking met andere partijen de PV-industrie in Europa weer op gang brengen.”


Zijn er innovaties in de nabije toekomst?
“Inderdaad, onder het motto ‘If you go for premium, do it right’ wijzigen wij ons productportfolio vanaf 2024 en focussen wij enkel nog op glas-glas panelen. Die zullen verkrijgbaar zijn in 3 varianten: black, white en transparant. De belangrijkste voordelen zijn: 30 jaar productgarantie, 30 jaar vermogensgarantie op 93,2% (wat het hoogste is van de markt), maximale stabiliteit & stevigheid, maximale sustainability, … kortom: maximale kwaliteit! En bovendien combineerbaar met de nieuwe celtechnieken die er binnenkort aankomen en die wij reeds volop aan het ontwikkelen zijn.”

 

© VOKA – West-Vlaanderen

Meer nieuws

Teruggave BTW NL op thuisbatterij
Teruggave BTW NL op thuisbatterij
09/02/2024

Voor een thuisbatterij bestaat er op dit moment geen subsidie in Nederland. Toch is er sinds kort een groot financieel voordeel beschikbaar. Je kan de 21% btw over zo’n accu helemaal terugkrijgen via de Belastingdienst. Hoe zit het nu met de btw-regeling over een volledige zonnepanelen-installatie (incl. batterij)? 

SolarSolutions Amsterdam
SolarSolutions Amsterdam
07/02/2024

Op 19, 20 en 21 maart is de Solar Solutions beurs terug in Expo Greater Amsterdam: de grootste solar-vakbeurs van Noordwest-Europa. Meer dan 500 innovaties en ruim 100 praktische seminars over de nieuwste ontwikkelingen rondom energieopslag, slimme producten, en een steeds breder aanbod aan zonnepanelen.

GPC Europe - Sigenergy
GPC Europe - Sigenergy
05/02/2024

Vanaf heden bundelen GPC Europe en Sigenergy hun krachten voor duurzame energieoplossingen. 
GPC Europe en Sigenergy kondigen verheugd hun samenwerking aan om innovatieve duurzame energieoplossingen te leveren.