GPC Europe verdeelt premium zonnepanelen van Meyer Burger

Hoe ziet het verkoopnetwerk er uit?
“Wij hebben besloten om niet rechtstreeks aan eindklanten en installateurs te verkopen, maar om een partnerschap met groothandelaars af te sluiten. In Grid Parity Concepts Europe (GPC) hebben wij een ideale partner gevonden met een identiek DNA zoals Meyer Burger, met eenzelfde idee over duurzaamheid, kwaliteit, langetermijnvisie,… GPC is een zeer competente partner met een ruim en trouw klantenbestand. Zij helpen ons product op de markt te brengen en dankzij een constante voorraad kan GPC zijn installateurs op zeer korte termijn beleveren. Daarnaast staat GPC altijd klaar met deskundig advies.”


Hoe benadert Meyer Burger de Belgische markt?
“In de eerste plaats via onze gespecialiseerde groothandelaars. Daarnaast adviseren wij installateurs, EPC-bedrijven & projectontwikkelaars om zo ons merk te introduceren. Meyer Burger is nog niet overal bekend als modulefabrikant en daarom is het belangrijk om het merk, zijn waarden en innovatieve technologie actief onder de aandacht te brengen. Wij kunnen bouwen op een merk dat al 70 jaar staat voor innovatie, topkwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dat is een stevige basis om ons te vestigen als hét merk voor de eindklant. Wij positioneren ons als een Europees premium merk, ontworpen in Zwitserland, gemaakt in Duitsland.”


Waarom zouden klanten specifiek bij Meyer Burger moeten kopen?
“Wij leveren de meest rendabele technologie van de markt, zodat onze klanten tot 20% meer energie uit dezelfde oppervlakte kunnen halen. Vaak is de ruimte beperkt en anderzijds neemt de vraag naar energie voortdurend toe. Tegelijkertijd is ons product esthetisch zeer aantrekkelijk. En wij produceren op een duurzame manier, volgens hoge milieu- en sociale normen, en dat allemaal binnen Europa.” 


Waarom gelooft u in de wedergeboorte van de PV-industrie in Europa?
“Het bedrijfsleven en de politiek zijn gaan inzien dat zonne-energie een belangrijke strategische technologie voor de toekomst is, die wij ook in Europa onder de knie moeten krijgen. Tegelijkertijd is het besef van de kwetsbaarheid van de wereldwijde toeleveringsketen tijdens de pandemie sterk toegenomen. In het licht daarvan is lokale productie de enige juiste stap. Wij hebben een solide basis met de nieuwste generatie cellen, in combinatie met topprestaties en concurrerende productiekosten. Meyer Burger zal het voortouw nemen om in samenwerking met andere partijen de PV-industrie in Europa weer op gang brengen.”


Zijn er innovaties in de nabije toekomst?
“Inderdaad, onder het motto ‘If you go for premium, do it right’ wijzigen wij ons productportfolio vanaf 2024 en focussen wij enkel nog op glas-glas panelen. Die zullen verkrijgbaar zijn in 3 varianten: black, white en transparant. De belangrijkste voordelen zijn: 30 jaar productgarantie, 30 jaar vermogensgarantie op 93,2% (wat het hoogste is van de markt), maximale stabiliteit & stevigheid, maximale sustainability, … kortom: maximale kwaliteit! En bovendien combineerbaar met de nieuwe celtechnieken die er binnenkort aankomen en die wij reeds volop aan het ontwikkelen zijn.”

 

© VOKA – West-Vlaanderen

Meer nieuws

Ook dit jaar terug Top PV Supplier!
Ook dit jaar terug Top PV Supplier!
23/08/2023

Wat zijn we tevreden om ook dit jaar terug de award van Top PV Supplier Wholesale te mogen ontvangen van EUPD Research.

Dankzij onze trouwe klanten is dit ondertussen het 3e jaar dat we deze in ontvangst mogen nemen.

Marktaandeel top 10 omvormerfabrikanten groeit naar 86 procent
Marktaandeel top 10 omvormerfabrikanten groeit naar 86 procent
23/08/2023

De wereldwijde top 10 van omvormerfabrikanten heeft zijn marktaandeel afgelopen kalenderjaar zien groeien naar 86 procent. De top 3 wordt nog altijd gevormd door Huawei, Sungrow en Solis, merken die bij ons GPC Europe beschikbaar zijn.

SAVE THE DATE - Opendeur GPC Europe
SAVE THE DATE - Opendeur GPC Europe
16/08/2023

Op woensdag 25 oktober ben je van harte welkom op onze Opendeurdag in Tielt!