GPControl haalt 2e plaats op Innovation Award

Zelfconsumptie: DÉ manier om je netkosten te drukken

De injectie gemeten door de digitale meter wordt via de P1 poort ingelezen in de GPControl Slimme Boiler Sturing en omgezet naar een stuursignaal op de Carlo Gavazzi Solid State Relay

Die vertaalt het stuursignaal naar een percentage aan energie die hij doorlaat op de weerstand van de boiler, in die exacte hoeveelheid dat de injectie naar 0 wordt gestuurd.

Met een optionele TECO Digitale Schakelklok  er tussen, kan een droog contact op de sturing gesloten worden, waarbij de traploze sturing overbrugd wordt en de Carlo Gavazzi Solid State Relay het commando krijgt om de boiler in vollast te laten gaan.

Meer nieuws

Antarctica 2.0
Antarctica 2.0
17/02/2022

PV-productie op de Princess Elisabeth onderzoeksbasis opgedreven tot 75kWp.

Dit jaar hebben ze LG Bifacial 435N2T-E6 panelen bij geplaatst.

Premie voor slimme sturing systemen!
Premie voor slimme sturing systemen!
03/08/2021

Naast de retroactieve investeringspremie ter compensatie van het verlies van de terugdraaiende teller keurde de Vlaamse Regering op 9 juli ook premies toe voor investeringen die het eigenverbruik stimuleren. Daarbij werd de thuisbatterijpremie herzien en werd een nieuwe premie voor slimme sturing uitgewerkt.

BISOL verwelkomt nieuwe modules
BISOL verwelkomt nieuwe modules
22/06/2021

Onze Sloveense fabrikant BISOL heeft 2 nieuwe gekleurde PV-panelen in hun Spectrum gamma. Deze 2 producten zijn beschikbaar in Alabaster White en Terracotta Orange, en voegen naar verluidt esthetische kenmerken toe aan de architecturale kenmerken van verschillende types en stijlen van gebouwen en daken.