Premie voor slimme sturing systemen!

Naast de retroactieve investeringspremie ter compensatie van het verlies van de terugdraaiende teller keurde de Vlaamse Regering op 9 juli ook premies toe voor investeringen die het eigenverbruik stimuleren. Daarbij werd de thuisbatterijpremie herzien en werd een nieuwe premie voor slimme sturing uitgewerkt.

 

Premie voor slimme sturing warmtepomp, elektrische boiler en accumulatieverwarming

Er werd een finale goedkeuring gegeven voor een nieuwe premie om accumulatieverwarming, elektrische boilers en warmtepompen automatisch aan te sturen, voor zover deze investering in 2021 of 2022 gebeurt. Het bedrag hiervoor bedraagt maximum 50% van de factuur, met een maximum van 400 euro. Dergelijke investeringen kunnen het rendement van de PV-installatie en het batterijsysteem verhogen.

 

Het apparaat waarvoor u deze premie kan aanvragen kan de bestaande apparatuur bij accumulatieverwarming, elektrische boilers en warmtepompen sturen om het eigenverbruik in bijna-real time te verhogen, elektrische belastingen te verschuiven naar perioden waarin er een overvloed aan elektriciteit wordt geproduceerd of het energieverbruik van de afnemer te verminderen.

Per EAN-code kan maximaal één premie worden toegekend.

 

Zowel onze GPControl, slimme boiler sturing als MY-PV staan op de lijst met sturingsapparaten die in aanmerking komen voor deze premie. Daarnaast kunnen deze premies ook gelden voor de SMA Home Manager en Solar Edge sturingen voor zover ze gebruikt worden voor warmte sturing.

Meer nieuws

Ook dit jaar terug Top PV Supplier!
Ook dit jaar terug Top PV Supplier!
23/08/2023

Wat zijn we tevreden om ook dit jaar terug de award van Top PV Supplier Wholesale te mogen ontvangen van EUPD Research.

Dankzij onze trouwe klanten is dit ondertussen het 3e jaar dat we deze in ontvangst mogen nemen.

Marktaandeel top 10 omvormerfabrikanten groeit naar 86 procent
Marktaandeel top 10 omvormerfabrikanten groeit naar 86 procent
23/08/2023

De wereldwijde top 10 van omvormerfabrikanten heeft zijn marktaandeel afgelopen kalenderjaar zien groeien naar 86 procent. De top 3 wordt nog altijd gevormd door Huawei, Sungrow en Solis, merken die bij ons GPC Europe beschikbaar zijn.

SAVE THE DATE - Opendeur GPC Europe
SAVE THE DATE - Opendeur GPC Europe
16/08/2023

Op woensdag 25 oktober ben je van harte welkom op onze Opendeurdag in Tielt!