Premie voor slimme sturing systemen!

Naast de retroactieve investeringspremie ter compensatie van het verlies van de terugdraaiende teller keurde de Vlaamse Regering op 9 juli ook premies toe voor investeringen die het eigenverbruik stimuleren. Daarbij werd de thuisbatterijpremie herzien en werd een nieuwe premie voor slimme sturing uitgewerkt.

 

Premie voor slimme sturing warmtepomp, elektrische boiler en accumulatieverwarming

Er werd een finale goedkeuring gegeven voor een nieuwe premie om accumulatieverwarming, elektrische boilers en warmtepompen automatisch aan te sturen, voor zover deze investering in 2021 of 2022 gebeurt. Het bedrag hiervoor bedraagt maximum 50% van de factuur, met een maximum van 400 euro. Dergelijke investeringen kunnen het rendement van de PV-installatie en het batterijsysteem verhogen.

 

Het apparaat waarvoor u deze premie kan aanvragen kan de bestaande apparatuur bij accumulatieverwarming, elektrische boilers en warmtepompen sturen om het eigenverbruik in bijna-real time te verhogen, elektrische belastingen te verschuiven naar perioden waarin er een overvloed aan elektriciteit wordt geproduceerd of het energieverbruik van de afnemer te verminderen.

Per EAN-code kan maximaal één premie worden toegekend.

 

Zowel onze GPControl, slimme boiler sturing als MY-PV staan op de lijst met sturingsapparaten die in aanmerking komen voor deze premie. Daarnaast kunnen deze premies ook gelden voor de SMA Home Manager en Solar Edge sturingen voor zover ze gebruikt worden voor warmte sturing.

Meer nieuws

Teruggave BTW NL op thuisbatterij
Teruggave BTW NL op thuisbatterij
09/02/2024

Voor een thuisbatterij bestaat er op dit moment geen subsidie in Nederland. Toch is er sinds kort een groot financieel voordeel beschikbaar. Je kan de 21% btw over zo’n accu helemaal terugkrijgen via de Belastingdienst. Hoe zit het nu met de btw-regeling over een volledige zonnepanelen-installatie (incl. batterij)? 

SolarSolutions Amsterdam
SolarSolutions Amsterdam
07/02/2024

Op 19, 20 en 21 maart is de Solar Solutions beurs terug in Expo Greater Amsterdam: de grootste solar-vakbeurs van Noordwest-Europa. Meer dan 500 innovaties en ruim 100 praktische seminars over de nieuwste ontwikkelingen rondom energieopslag, slimme producten, en een steeds breder aanbod aan zonnepanelen.

GPC Europe - Sigenergy
GPC Europe - Sigenergy
05/02/2024

Vanaf heden bundelen GPC Europe en Sigenergy hun krachten voor duurzame energieoplossingen. 
GPC Europe en Sigenergy kondigen verheugd hun samenwerking aan om innovatieve duurzame energieoplossingen te leveren.