Antarctica 2.0

Vorig jaar postten we een artikel van de Polar Foundation die naar de Princess Elisabeth onderzoeksbasis op Antarctica ging om zonnepanelen te leggen. In de voorbije 2 jaar hebben ze de PV-productie opgedreven met 52% tot +/- 75kWp.

"De bedoeling is van dit nog verder op te drijven en in de (nabije) toekomst met onze overschotten elektrische voertuigen te laden en waterstof aan te maken."

 

"Voor volgend seizoen plannen we nog een extra vlak PV-panelen richting het oosten om de ochtendzon te vangen. Deze komen vlak tegen een rotsrichel"

Wordt dus vervolgd.

 

Meer nieuws

Slotshow ESDEC Solarbus Tour
Slotshow ESDEC Solarbus Tour
26/04/2024

Kom jij samen met ons vieren? Sluit op 31 mei aan bij de slotshow van de Esdec Solar Bus-tour.

Kom langs en ontdek tijdens het evenement hun volledige assortiment.

Teruggave BTW NL op thuisbatterij
Teruggave BTW NL op thuisbatterij
09/02/2024

Voor een thuisbatterij bestaat er op dit moment geen subsidie in Nederland. Toch is er sinds kort een groot financieel voordeel beschikbaar. Je kan de 21% btw over zo’n accu helemaal terugkrijgen via de Belastingdienst. Hoe zit het nu met de btw-regeling over een volledige zonnepanelen-installatie (incl. batterij)? 

SolarSolutions Amsterdam
SolarSolutions Amsterdam
07/02/2024

Op 19, 20 en 21 maart is de Solar Solutions beurs terug in Expo Greater Amsterdam: de grootste solar-vakbeurs van Noordwest-Europa. Meer dan 500 innovaties en ruim 100 praktische seminars over de nieuwste ontwikkelingen rondom energieopslag, slimme producten, en een steeds breder aanbod aan zonnepanelen.