GPC Europe transformeert digitale meter tot slimme batterijsimulator

Eind augustus lanceerde GPC Europe de GPConnect. Deze slimme batterijsimulator vertelt zonnepaneelgebruikers precies hoeveel energie ze op elk moment van het net halen en er weer opzetten, en hoeveel ze daarvan kunnen bijhouden met een bepaalde batterijcapaciteit. Handig, nu nieuwe Vlaamse zonnepaneeleigenaars vanaf 2021 geen gebruik meer kunnen maken van de terugdraaiende teller en ook het prosumententarief op termijn zal verdwijnen.

 

Zo werkt GPConnect

Dankzij GPConnect kunnen klanten voortaan eenvoudig energieverslinders detecteren en hun activiteit verschuiven naar een kostengunstig moment, waarop de zonnepanelen volop energie produceren. Tegelijk kunnen ze via een simulatie ook zien wat de ideale batterij is, waardoor er niet meer te veel betaald wordt voor een te groot systeem, maar ook geen centen meer blijven liggen met een te klein systeem. Niet alleen de elektrische opslag kan worden gesimuleerd, maar ook de thermische. Slimme sturingen voor het opstoken van sanitair warm water zijn namelijk goedkoper dan de plaatsing van een batterij en de opslagcapaciteit ervan loopt ook snel op tot 5 kWh.

Meer nieuws

GPC Europe breidt activiteiten uit naar Nederland
GPC Europe breidt activiteiten uit naar Nederland
11/01/2023

Met de overname van zon-PV groothandel Home-NRG, heeft GPC Europe nu ook een vestiging in Nederland. Vanuit Tielt (BE) en Ootmarsum (NL) bedienen zij vanaf nu gezamenlijk de solarmarkt in de BeNeLux. De naam van de Ootmarsumse groothandel verandert hiermee in GPC Nederland.

Antarctica 2.0
Antarctica 2.0
17/02/2022

PV-productie op de Princess Elisabeth onderzoeksbasis opgedreven tot 75kWp.

Dit jaar hebben ze LG Bifacial 435N2T-E6 panelen bij geplaatst.

GPControl haalt 2e plaats op Innovation Award
GPControl haalt 2e plaats op Innovation Award
05/10/2021

Op woensdag 29/09 haalde GPC een mooie 2e plaats met de GPContol tijdens de Innovation Award op de SolarSolutions Int. beurs in Haarlemmermeer. Deze helpt je kortom je boiler op te warmen wanneer de zonnepanelen energie opwekken.

 

De GPControl meet, via de P1 poort op de digitale meter, de energie die op het net geïnjecteerd wordt of van het net afgenomen wordt. Bij een overschot aan zonne-energie wordt een elektrische boiler gevoed, gestuurd door de GPControl.