GPC Europe transformeert digitale meter tot slimme batterijsimulator

Eind augustus lanceerde GPC Europe de GPConnect. Deze slimme batterijsimulator vertelt zonnepaneelgebruikers precies hoeveel energie ze op elk moment van het net halen en er weer opzetten, en hoeveel ze daarvan kunnen bijhouden met een bepaalde batterijcapaciteit. Handig, nu nieuwe Vlaamse zonnepaneeleigenaars vanaf 2021 geen gebruik meer kunnen maken van de terugdraaiende teller en ook het prosumententarief op termijn zal verdwijnen.

 

Zo werkt GPConnect

Dankzij GPConnect kunnen klanten voortaan eenvoudig energieverslinders detecteren en hun activiteit verschuiven naar een kostengunstig moment, waarop de zonnepanelen volop energie produceren. Tegelijk kunnen ze via een simulatie ook zien wat de ideale batterij is, waardoor er niet meer te veel betaald wordt voor een te groot systeem, maar ook geen centen meer blijven liggen met een te klein systeem. Niet alleen de elektrische opslag kan worden gesimuleerd, maar ook de thermische. Slimme sturingen voor het opstoken van sanitair warm water zijn namelijk goedkoper dan de plaatsing van een batterij en de opslagcapaciteit ervan loopt ook snel op tot 5 kWh.

Meer nieuws

Haal het maximale uit uw PV installatie met GPControl
Haal het maximale uit uw PV installatie met GPControl
20/04/2021

Haal het maximale uit uw PV installatie met GPControl. Met GPControl stuurt u automatisch uw PV overschot naar uw boiler of warmtepomp in plaats van het te injecteren in het net!

Top PV Supplier-award voor GPC Europe
Top PV Supplier-award voor GPC Europe
24/03/2021

EuPD Research heeft voor het tweede jaar op rij GPC Europe beloond met de Top PV Supplier-award. “Een geweldig gevoel dat onze inspanningen worden erkend”, klinkt CEO Yves Struyve blij.

Antarctica kleurt groen!
Antarctica kleurt groen!
05/02/2021

Antarctica is een van de winderigste, koudste en droogste plaatsen op deze planeet. Het gebruik van hoogwaardige en kwaliteitsvolle materialen is absoluut een must! Het Princess Elisabethstation koos daarom voor PullThePlug en GPC Europe als partners in het voorzien van een op maat gemaakte PV oplossing.