Antarctica kleurt groen!

Het Princess Elisabethstation kiest voor bifaciale zonnepanelen

Antarctica is een van de winderigste, koudste en droogste plaatsen op deze planeet. Het gebruik van hoogwaardige en kwaliteitsvolle materialen is absoluut een must! Het Princess Elisabethstation koos daarom voor PullThePlug en GPC Europe als partners in het voorzien van een op maat gemaakte PV oplossing. Er werden bifaciale zonnepanelen geplaatst, die de mogelijkheid bieden om zonnestralen te capteren aan beide zijden van het paneel. Zo kunnen ook de weerkaatste zonnestralen (van de sneeuw) worden opgevangen.

 

Pionier op de Antarctica

“Met behulp van deze installatie kreeg het onderzoeksstation een boost van 43% extra PV vermogen. Dit was nodig om de voortrekkersrol en de innovatie pioniersgeest van het Princess Elisabethstation  op Antarctica te behouden.“ – Yves Struyve, CEO van GPC Europe

“Dankzij de reflectie van de permanente sneeuw rond het platform en de 24 uren zonlicht per dag halen we een ongeziene opbrengst.“ – Guus Luppens, zaakvoeder van PullThePlug.

Meer nieuws

Antarctica 2.0
Antarctica 2.0
17/02/2022

PV-productie op de Princess Elisabeth onderzoeksbasis opgedreven tot 75kWp.

Dit jaar hebben ze LG Bifacial 435N2T-E6 panelen bij geplaatst.

GPControl haalt 2e plaats op Innovation Award
GPControl haalt 2e plaats op Innovation Award
05/10/2021

Op woensdag 29/09 haalde GPC een mooie 2e plaats met de GPContol tijdens de Innovation Award op de SolarSolutions Int. beurs in Haarlemmermeer. Deze helpt je kortom je boiler op te warmen wanneer de zonnepanelen energie opwekken.

 

De GPControl meet, via de P1 poort op de digitale meter, de energie die op het net geïnjecteerd wordt of van het net afgenomen wordt. Bij een overschot aan zonne-energie wordt een elektrische boiler gevoed, gestuurd door de GPControl.

Premie voor slimme sturing systemen!
Premie voor slimme sturing systemen!
03/08/2021

Naast de retroactieve investeringspremie ter compensatie van het verlies van de terugdraaiende teller keurde de Vlaamse Regering op 9 juli ook premies toe voor investeringen die het eigenverbruik stimuleren. Daarbij werd de thuisbatterijpremie herzien en werd een nieuwe premie voor slimme sturing uitgewerkt.