Antarctica kleurt groen!

Het Princess Elisabethstation kiest voor bifaciale zonnepanelen

Antarctica is een van de winderigste, koudste en droogste plaatsen op deze planeet. Het gebruik van hoogwaardige en kwaliteitsvolle materialen is absoluut een must! Het Princess Elisabethstation koos daarom voor PullThePlug en GPC Europe als partners in het voorzien van een op maat gemaakte PV oplossing. Er werden bifaciale zonnepanelen geplaatst, die de mogelijkheid bieden om zonnestralen te capteren aan beide zijden van het paneel. Zo kunnen ook de weerkaatste zonnestralen (van de sneeuw) worden opgevangen.

 

Pionier op de Antarctica

“Met behulp van deze installatie kreeg het onderzoeksstation een boost van 43% extra PV vermogen. Dit was nodig om de voortrekkersrol en de innovatie pioniersgeest van het Princess Elisabethstation  op Antarctica te behouden.“ – Yves Struyve, CEO van GPC Europe

“Dankzij de reflectie van de permanente sneeuw rond het platform en de 24 uren zonlicht per dag halen we een ongeziene opbrengst.“ – Guus Luppens, zaakvoeder van PullThePlug.

Meer nieuws

Teruggave BTW NL op thuisbatterij
Teruggave BTW NL op thuisbatterij
09/02/2024

Voor een thuisbatterij bestaat er op dit moment geen subsidie in Nederland. Toch is er sinds kort een groot financieel voordeel beschikbaar. Je kan de 21% btw over zo’n accu helemaal terugkrijgen via de Belastingdienst. Hoe zit het nu met de btw-regeling over een volledige zonnepanelen-installatie (incl. batterij)? 

SolarSolutions Amsterdam
SolarSolutions Amsterdam
07/02/2024

Op 19, 20 en 21 maart is de Solar Solutions beurs terug in Expo Greater Amsterdam: de grootste solar-vakbeurs van Noordwest-Europa. Meer dan 500 innovaties en ruim 100 praktische seminars over de nieuwste ontwikkelingen rondom energieopslag, slimme producten, en een steeds breder aanbod aan zonnepanelen.

GPC Europe - Sigenergy
GPC Europe - Sigenergy
05/02/2024

Vanaf heden bundelen GPC Europe en Sigenergy hun krachten voor duurzame energieoplossingen. 
GPC Europe en Sigenergy kondigen verheugd hun samenwerking aan om innovatieve duurzame energieoplossingen te leveren.