Antarctica kleurt groen!

Het Princess Elisabethstation kiest voor bifaciale zonnepanelen

Antarctica is een van de winderigste, koudste en droogste plaatsen op deze planeet. Het gebruik van hoogwaardige en kwaliteitsvolle materialen is absoluut een must! Het Princess Elisabethstation koos daarom voor PullThePlug en GPC Europe als partners in het voorzien van een op maat gemaakte PV oplossing. Er werden bifaciale zonnepanelen geplaatst, die de mogelijkheid bieden om zonnestralen te capteren aan beide zijden van het paneel. Zo kunnen ook de weerkaatste zonnestralen (van de sneeuw) worden opgevangen.

 

Pionier op de Antarctica

“Met behulp van deze installatie kreeg het onderzoeksstation een boost van 43% extra PV vermogen. Dit was nodig om de voortrekkersrol en de innovatie pioniersgeest van het Princess Elisabethstation  op Antarctica te behouden.“ – Yves Struyve, CEO van GPC Europe

“Dankzij de reflectie van de permanente sneeuw rond het platform en de 24 uren zonlicht per dag halen we een ongeziene opbrengst.“ – Guus Luppens, zaakvoeder van PullThePlug.

Meer nieuws

Ook dit jaar terug Top PV Supplier!
Ook dit jaar terug Top PV Supplier!
23/08/2023

Wat zijn we tevreden om ook dit jaar terug de award van Top PV Supplier Wholesale te mogen ontvangen van EUPD Research.

Dankzij onze trouwe klanten is dit ondertussen het 3e jaar dat we deze in ontvangst mogen nemen.

Marktaandeel top 10 omvormerfabrikanten groeit naar 86 procent
Marktaandeel top 10 omvormerfabrikanten groeit naar 86 procent
23/08/2023

De wereldwijde top 10 van omvormerfabrikanten heeft zijn marktaandeel afgelopen kalenderjaar zien groeien naar 86 procent. De top 3 wordt nog altijd gevormd door Huawei, Sungrow en Solis, merken die bij ons GPC Europe beschikbaar zijn.

SAVE THE DATE - Opendeur GPC Europe
SAVE THE DATE - Opendeur GPC Europe
16/08/2023

Op woensdag 25 oktober ben je van harte welkom op onze Opendeurdag in Tielt!