Antarctica kleurt groen!

Het Princess Elisabethstation kiest voor bifaciale zonnepanelen

Antarctica is een van de winderigste, koudste en droogste plaatsen op deze planeet. Het gebruik van hoogwaardige en kwaliteitsvolle materialen is absoluut een must! Het Princess Elisabethstation koos daarom voor PullThePlug en GPC Europe als partners in het voorzien van een op maat gemaakte PV oplossing. Er werden bifaciale zonnepanelen geplaatst, die de mogelijkheid bieden om zonnestralen te capteren aan beide zijden van het paneel. Zo kunnen ook de weerkaatste zonnestralen (van de sneeuw) worden opgevangen.

 

Pionier op de Antarctica

“Met behulp van deze installatie kreeg het onderzoeksstation een boost van 43% extra PV vermogen. Dit was nodig om de voortrekkersrol en de innovatie pioniersgeest van het Princess Elisabethstation  op Antarctica te behouden.“ – Yves Struyve, CEO van GPC Europe

“Dankzij de reflectie van de permanente sneeuw rond het platform en de 24 uren zonlicht per dag halen we een ongeziene opbrengst.“ – Guus Luppens, zaakvoeder van PullThePlug.

Meer nieuws

Haal het maximale uit uw PV installatie met GPControl
Haal het maximale uit uw PV installatie met GPControl
20/04/2021

Haal het maximale uit uw PV installatie met GPControl. Met GPControl stuurt u automatisch uw PV overschot naar uw boiler of warmtepomp in plaats van het te injecteren in het net!

Top PV Supplier-award voor GPC Europe
Top PV Supplier-award voor GPC Europe
24/03/2021

EuPD Research heeft voor het tweede jaar op rij GPC Europe beloond met de Top PV Supplier-award. “Een geweldig gevoel dat onze inspanningen worden erkend”, klinkt CEO Yves Struyve blij.

Slim en écht duurzaam investeren, kan ook zonder terugdraaiende teller
Slim en écht duurzaam investeren, kan ook zonder terugdraaiende teller
20/01/2021

Nu de terugdraaiende teller voor zonnepanelengebruikers geschrapt wordt door een beslissing van het Grondwettelijk Hof, blijven zo’n half miljoen Vlaamse gezinnen – bijna letterlijk – in de kou staan. Om tegemoet te komen aan het verlies van die gunstige constructie, presenteert GPC Europe interessante oplossingen die het eigen verbruik een boost geven.